Стан лісових культур та молодняка

dsc_0408

   Важливим критерієм оцінки роботи лісівників є стан лісових культур та молодняків. Своєчасний догляд за  ними – запорука доброї приживлюваності й швидкого  росту дерев. Крім того, знищення бур’янів та порослі малоцінних порід знижує ймовірність поширення вогню в лісових масивах особливо в хвойних молодняках.

    Догляд включає в себе комплекс агротехнічних і лісівничих заходів, що спрямовані на поліпшення умов приживлюваності й росту лісових культур. Це і поліпшення якісних властивостей грунту, і видалення трав’яної та небажаної деревної рослинності, збагачення ґрунту елементами живлення.

   Маленькому деревцю потрібен особливий догляд. У ДП «Кролевецький агролісгосп» про це дбають інженер з лісового господарства та лісових культур, лісничі, майстри лісу. І як би не були завантажені роботою останні, адже середня площа їхніх обходів по агролісгоспу досить велика, у зоні їх особливої уваги – догляд за молодняками та лісовими культурами. В залежності від віку посадок, ступеню забур’яненості догляди проводяться  методом обкошування міжрядь. Власно створені бригади агролісгоспу з кущорізами за весну-осінь, буває по декілька разів обходять ділянки, прочищаючи їх від бур’янів. Також доводиться «оберігати» ріст посаджених сосен і дубків і від швидкоростучих малоцінних порід таких як осика та акація. Усією необхідною технікою для виконання цих робіт агролісгосп  забезпечений у повній мірі.

    Так за 10 місяців 2018 року в  ДП «Кролевецькому агролісгоспі »  проведено догляди за лісовими культурами на площі 109,8 га  при річному плані 96 га, та догляди за молодняками (освітлення та прочистка) 29 га при річному плані 33 га. Для виконання повного об’єму,  роботи  по догляду за молодняками триватимуть до середини листопада.

dsc_0409 dsc_0398 dsc_0400 dsc_0401 dsc_0402 dsc_0403 dsc_0405 dsc_0404 dsc_0397 dsc_0400