Надзвичайна пожежна небезпека

небезпека    Влітку усім нам дуже подобається відпочивати на свіжому повітрі і, особливо, в лісі. Кожен хоче, аби обраний куточок був мальовничим і чистим. Однак часто людина забуває, що приходить у гості до природи, тому поводиться недбало і байдужо. Найчастіше саме це стає причиною лісових пожеж – масштабного лиха для лісу.

У зв’язку з високою середньодобовою температурою повітря, згідно інформації Сумського обласного центру гідро метрології в лісах очікується 5 клас пожежної небезпеки.

Саме тому адміністрація ДП «Кролевецький агролісгосп» звертається до громадян з проханням не провокувати пожежі у екосистемах, лісових масивах та дотримуватися елементарних правил безпеки під час відпочинку на природі.

Варто пам’ятати, що порушення правил пожежної безпеки несе загрозу навколишньому середовищу і становить небезпеку для життя людей.

Протягом пожежонебезпечного періоду забороняється:

– розведення багаття у лісі та лісопосадках, крім тих, що пов’язані з технологічними вимогами лісогосподарських заходів у спеціально передбачених для цього місцях;

– заїзд на територію лісового фонду (крім транзитних шляхів) транспортних засобів та інших механізмів, за винятком тих, що використовуються для лісогосподарської мети;

– палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники, недопалки;

-залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я;

-заправляти у лісі, лісопосадках паливні баки під час роботи двигуна;

– випалювати траву та інші рослинні рештки на землях лісового фонду, сільськогосподарських угіддях а також на інших земельних ділянках, що безпосередньо примикають до лісу.

При виявленні пожежі, що тільки починається, наприклад, невеликого загоряння трави або тліючу лісову підстилку, спробуйте загасити його самотужки водою, ґрунтом або піском. Обов’язково треба почекати і переконатися, що вогонь не розгориться знову. Якщо ж пожежа досить значна – негайно телефонуйте до служби порятунку за номером «101».