Догляд за лісовими культурами та молодняками важлива місія лісівників.

lisrakhuvalyСьогодні в усіх лісництвах Кролевецького агролісгоспу ведуться наступні роботи з лісовирощування – догляди за створеними лісовими культурами, рубки в молодняках та догляди за посівами в лісорозсадниках. Основна мета доглядів за лісовими культурами – створення сприятливих умов для їх росту, скорочення строків зімкнення й переведення в покриту лісом площу, усунення негативного впливу трав’яної  рослинності й порослі малоцінних порід. Так на квітень-жовтень 2018 року заплановано провести догляд за лісовими культурами на площі 96 га, станом на 31.05.2018 року уже зроблено 9,8 га. Також заплановано рубки догляду в молодняках на площі 33 га; з них освітлення – 16,5 га та прочищення – 16,5 га. Станом на кінець травня 2018 року проведено освітлення  на площі– 6,3га, прочищення – 0,6 га. Роботи тривають.

Всі вище перелічені лісівничі заходи проводяться власними бригадами, робітники яких добре навчені та обізнані з даними видами робіт. Всі догляди проводяться механізованим способом із застосуванням кущоріза «Штіль – 450», що полегшує роботу працівників.

Станом на кінець травня вже  проведено прополювання від бур’янів тимчасових лісових розсадників, що залишені на дорощування на площі 0,53 га. Наразі проводиться підживлення мінеральними добривами для кращого росту сіянців, щоб мати на наступний рік хороший стандартний посадковий матеріал.

2000

200