Вироком суду зловмисників притягнуто до відповідальності за незаконну порубку дерев

bd131b0361Путивльським районним судом засуджено двох жителів села Дубовичі за вчинення кримінального правопорушення за ст. 246 КК України,  а саме незаконна порубка лісу.

В ході судового розгляду встановлено, що громадянин Г. та громадянин К., без передбаченого законом дозволу, в період часу з вересня 2016 року по кінець жовтня 2016 року, знаходячись у лісовому масиві на території Дубовицької сільської ради, який надано у користування ДП «Кролевецький агролісгосп» умисно, з корисливих мотивів, з метою власного збагачення, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій здійснили незаконну порубку 76 дерев породи сосна звичайна загальною кубомасою 114 м3, чим заподіяли істотної шкоди навколишньому середовищу на загальну суму близько 611 тисяч гривень.

Вироком суду громадянина Г. та К. визнано винуватими у вчиненні злочину, передбаченого ст. 246 КК України, і призначено їм покарання у виді штрафу в розмірі ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 1 700 гривень (кожному) та стягнути з них в солідарному порядку на користь держави в особі Державної екологічної інспекції України в Сумській області  шкоду заподіяну незаконною порубкою дерев в розмірі 611 630 гривень.

Підсумовуючи вищевикладене, можна зробити висновок, що вчинення незаконної рубки — дорога справа з неприємними наслідками.

В зв’язку із збільшенням випадків незаконного вирубування деревини в лісах на території району невідомими особами, просимо Вас про відомі вам факти скоєння самовільних рубок анонімно повідомляти за телефонами: (05453)5-21-44; 5-16-92, для своєчасного реагування та встановлення винних осіб у скоєнні даного злочину.