У передноворічний період посилюється охорона хвойних насаджень

Напередодні Нового року усі громадяни традиційно починають готуватись до Новорічних свят. Кожна родина мріє зібратися за новорічним столом біля ялинки. Нажаль, незаконне придбання, а саме вирубка або купівля несертифікованої «лісової красуні», може зіпсувати свято не тільки дітям, а й дорослим.

   Варто відмітити, що згідно з законодавством завчасно розроблено правила і умови заготівлі, перевезення та реалізації хвойних дерев на території району та області, які дають можливість постачати на споживчий ринок новорічні ялинки на законних підставах. Зокрема, реалізація заготовлених ялинок дозволяється тільки при наявності на дереві пластикового чипу та самоклейної етикетки зі штрих-кодом. А єдиним документом на право перевезення новорічних ялинок по території області є товарно-транспортна накладна встановленого зразку, видана конкретним лісогосподарським підприємством.

   У передноворічний період на Сумщині, правоохоронці та лісова охорона традиційно проводять заходи, метою яких є недопущення несанкціонованої вирубки хвойних дерев та їх реалізації.

Співробітники територіальних підрозділів поліції спільно з працівниками лісової охорони лісогосподарських підприємств та державної екологічної інспекції здійснюють рейди для перевірки та виявлення можливих місць незаконної вирубки лісових красунь, їх перевезення та стихійної торгівлі. Також правоохоронці перевіряють транспорті засоби, які перевозять ялинки.

   Шановні громадяни! Нагадуємо Вам, що згідно статті 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за незаконну порубку, пошкодження і знищення лісових культур та молодняка можливе накладення штрафу на громадян у розмірі від 30 до 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від 150 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

   Також підприємці, які здійснюють транспортування і продаж новорічних дерев, повинні мати при собі накладну з лісництва, товарно-транспортну накладну, дозвіл на торгівлю з мокрою печаткою, а на  кожному дереві повинний бути електронний чип зі штрих-кодом лісового господарства, де його виростили.

   Адміністрація ДП «Кролевецького агролісгоспу» звертається до громадян з проханням бути обачними та розсудливими в питаннях придбання новорічних ялинок і в жодному разі не порушувати закон. Новорічні ялинки можна придбати в ДП «Кролевецький агролісгосп» за адресою місто Кролевець, вулиця Промислова, 5.

Ціни на новорічні ялинки, сосни по ДП «Кролевецький агролісгосп»