Увага! Наближається пожежонебезпечний період

1470215137_l_sova_pozhezha_2  Пожежонебезпечний період зазвичай розпочинається водночас із сезонним потеплінням, коли температура повітря сягає найвищої позначки.

  Основною причиною виникнення лісових пожеж є порушення громадянами вимог Правил пожежної безпеки в лісах, а також випалювання сухої трав’яної рослинності на сільгоспугіддях, пустищах, вздовж доріг, що межують з лісовими масивами. Вітряна погода сприяє розповсюдженню вогню у прилеглі лісові насадження, чим створює реальну загрозу їх знищення. Зростання відвідування лісових насаджень населенням, особливо у вихідні та святкові дні, також зумовлює значне збільшення кількості пожеж.

  На жаль, далеко не всі громадяни вважають за необхідне дотримуватися правил поведінки й не рідко забувають, що спекотної пори навіть необережно викинутий сірник чи недопалок може стати причиною великої пожежі.

  Крім того, лісові пожежі нерідко наближаються до сільськогосподарських угідь і тоді стають загрозою не лише житловим будинкам, а й несуть серйозну небезпеку для життя та здоров’я людини. І приборкати такі пожежі дуже складно.

  Якщо ж побачите, що горить ліс, не панікуйте! Спробуйте самостійно збити полум’я гіллям кущів або засипати вогонь землею. Про лісову пожежу негайно повідомте лісову охорону ДП «Кролевецький агролісгосп» (тел. 0689899541) чи пожежну службу (тел. 101).  Або зателефонуйте в сільську раду.

  Пам’ятайте: пожежа в лісі — страшна біда! Адже за лічені години може згоріти все, що вирощувалося десятки років. Будьте обачними і відповідальними! Бережіть багатство, яке дарує нам природа.