В ДП «Кролевецький агролісгосп» тривають роботи з посадки лісу

Весна для працівників лісового господарства відповідальний і насичений період. Адже, окрім охорони лісу, проведення повсякденних лісогосподарських заходів, активізується дуже важливий напрямок діяльності – посадка лісових культур. Дати нове життя лісові – створити нові насадження – основне споконвічне завдання працівника лісової галузі.

    Цьогорічна весняна лісокультурна кампанія розпочалася дещо пізніше ніж минулого року в зв’язку зі значним сніговим покривом, який утворився взимку та його тривалим сходженням в лісі. І лісівники Кролевецького агролісгоспу , не гаячи дорогоцінного часу, взялися за відновлення лісу на зрубах. У цьому році планується посадити лісових культур на площі 39,8 га. Стовідсотково заліснюватимуться зруби минулого року. Для того, щоб охопити такі території, було вирощено 315,4 тисяч штук стандартних сіянців головних лісоутворюючих порід нашого регіону: сосни звичайної, дуба звичайного, дуба бореального та берези повислої. Так станом на 15.04.2021 року вже відновлено 14,5 га лісу, що складає 36% від плану. Також одночасно з посадкою лісу проводиться доповнення лісових культур минулих років, вже доповнено 18,6 га, що становить 39% від планових показників. В цей час проводиться сприяння природному поновленню на площі 14,2 га. Також в кінці квітня будуть створені тимчасові лісові розсадники на площі 0,47 га в яких будуть вирощуватися основні лісо- утворюючі породи нашого регіону: сосна, дуб, береза.

      В цьому році до весняної лісопосадочної кампанії залучено близько 20 чоловік з Кролевецької районної філії Сумського обласного центру зайнятості, а також небайдужих громадян Кролевецької міської територіальної громади, які з задоволенням приймають участь в посадці лісу черговий рік поспіль. Всі роботи пов’язані з відновленням лісу,закладкою розсадників працівники агролісгоспу планують закінчити до кінця квітня, висаджуючи  у декілька разів більше сіянців, ніж вирубується дерев. І так з року в рік.